ПРИЈАВУВАЊЕ

how to build your own website for free

Пријавувањето ќе биде отворено на 22 август 2019 во 12 часот на пладне. Во првите 2 дена (22 и 23 јуни) од отварање на пријавувањето ќе можете да го одберете вашиот омилен стартен број при процесот на регистрацијата за трката на 10 км.
Пријавувањето се затвара на 2 октомври 2019, но доколку се исполни предвидениот број на учесници пријавувањето ќе биде затворено и порано.

Пријавувањето се врши преку нашиот партнер за пријавување www.smartrace.club , при што е задолжително да креирате свој профил.
При процесот на пријавување на тим за штафета, мора да одберете уникатно име на вашиот тим.  Тимовите можат да бидат: тим од 2 машки, тим од 2 женски или тим од 1 машко и 1 женско (мешана штафета) .

Важно: после завршувањето на процесот на пријавувањето (доделување на стартен број) нема да биде возможно префрлање на пријави од една трка во друга трка (пример, од 10КМ во штафетна трка, и обратно).

Право на учество во трките имаат сите државјани на Република Македонија и странски државјани, од двата пола, под следните услови:

Трка на 10 км

Котизација за трката на 10 км.:
> до 20 септември 2019 - 450 ден.
> од 21 септември до 2 октомври - 500 ден.

Содржина на стартен пакет за трката на 10 км

 • Стартен број со чип (за пријави до 20 септември вашето име ќе биде испечатено на стартниот број)
 • Медал на крај од трката
 • Дигитален стартен пакет со промотивни материјали, овозможено од Eventbaxx
 • Осигурување
 • Резултати во живо и онлајн диплома
 • Фотографии преку апликацијата Pic2Go


Напомена: Секој учесник ќе може да си купи dry-fit маица со логото на трката. Маицата можете да ја купите како дополнителен продукт (не е задолжителна и не е дел од стартниот пакет) при процесот на регистрацијата на www.smartrace.club. Цената на маицата е 400 ден. и ќе може да се купи до 25 септември. Од секоја продадена маица 100 ден. ќе се донираат во хуманитарни цели.

Штафетна трка - 2 х 5 км

Котизација за штафетната трка 2 х 5 км.:
> до 20 септември 2019 - 900 ден.
> од 21 септември до 2 октомври 2019 - 1000 ден.

Содржина на стартен пакет за штафетната трка

 • 2 стартни броја со чип (предавањето на штафетата се означува со подавање рака на местото за измена). За пријави до 20 септември вашето име ќе биде испечатено на стартниот број.
 • Медал на крај од трката (са секој учесник од тимот)
 • Дигитален стартен пакет со промотивни материјали, овозможено од Eventbaxx
 • Осигурување
 • Резултати во живо и онлајн диплома
 • Фотографии преку апликацијата Pic2Go


Напомена: Секој учесник ќе може да си купи dry-fit маица со логото на трката. Маицата можете да ја купите како дополнителен продукт (не е задолжителна и не е дел од стартниот пакет) при процесот на регистрацијата на www.smartrace.club. Цената на маицата е 400 ден. и ќе може да се купи до 25 септември. Од секоја продадена маица 100 ден. ќе се донираат во хуманитарни цели.